
حسین ملکی در گذشت
حسین ملکی به سال 1320 ، در تهران به دنیا آمد و سال ها پیش از انقلاب به عنوان عکاس و بازیگر در سینمای ایران به فعالیت پرداخت. وی پس از انقلاب ، علاوه بر عکاسی و بازیگری ، با فیلمبرداری اولین فیلم های سینمایی اش در سال 70-1369، به جرگه مدیران فیلمبرداری پیوست.
تورج منصوری رئیس هیئت مدیره انجمن فیلمبرداران سینمای ایران در بیان چگونگی فوت و ویژگی های این مدیر فیلمبرداری ، به خبرگزاری ها چنین گفت: « متاسفانه صبح امروز ، شنبه 14 فروردین ، از طریق دختر آقای ملکی مطلع شدم که ایشان به دلیل بیماری کبدی کهنهای که داشتند، فوت کردهاند. او از پیش از عید نوروز در بیمارستان بستری بود و تحت مراقبت قرار داشت، اما سرانجام این اتفاق تلخ رخ داد و باید به دختر ایشان که پس از درگذشت مادرش، بسیار همراه پدرش بود تسلیت گفت و آرزوی صبر کرد.
حسین ملکی بین دوستان خیلی قدیمی به "حسین آرتیست" معروف بود، چون کار بازیگری میکرد و بسیار خوب هم این کار را انجام میداد مثل بازی در فیلم «ترن» مرحوم قویدل که با خسرو شکیایی همبازی بود و حقیقتا نقش مشکل و بینظیری را ایفا کرد.
حسین ملکی در کنار بازیگری از عکاسان درجه یک سینما بود و جزء کسانی به شمار میرفت که فیلمهای ایرانی - قبل از انقلاب و اوایل آن و درواقع قبل از اینکه او به حرفه فیلمبرداری وارد شود، با عکسهای او معامله میشد؛ یعنی حسین ملکی از عکاسان طلایی سینمای تجاری ایران بود که فیلمها از طریق عکسهای او بدون دیده شدن ، فروخته میشدند، یا برای تکمیل تولید ، سرمایه جذب میکردند. او از عکاسانی بود که وقتی در کاری حضور داشت تا حدود زیادی فروش آن فیلم تضمین میشد چون یک زمانی فروش فیلمهای سینمایی ایرانی به شکل خیلی مستقیمی به عکسهای آن فیلم در ویترین و مطبوعات و سالنها وابسته بود.
بعدها که حسین وارد کار فیلمبرداری و عضو انجمن فیلمبرداران سینما شد، در تعداد زیادی فیلم سینمایی با تهیهکنندهها و کارگردانهای زیادی کار کرد؛ فیلمسازانی که از طیفهای مختلف بودند و مثلا ممکن بود دغدغه تجاری داشته باشند یا روشنفکری.
حسین ملکی فلسفه زیبایی در زندگی داشت و بسیار انسان بشاش و شادی بود که به گروه انرژی میداد و حتی در سختترین شرایط زندگی خودش لبخند به لب دیگران میآورد. او شوخطبعیهایی داشت که حتی وقتی نبود هم از طریق دیگران نقل میشد. او پیشکسوتی بود که این عنوان را فقط بخاطر سابقه طولانی کارش نداشت، بلکه تمام ویژگیهای این کسوت را دارا بود و به لحاظ الگوهای حرفهای و رفتاری نماد و سمبل حرفه خود بود. حالا رفتن او غم بزرگی برای همه ماست ... »
حسین ملکی در زمره بازیگری بیش از پنجاه فیلم و سریال در کارنامه خود دارد که از آن جمله اند: گربه سياه ۱۳۹۸ ، قسم ۱۳۹۷ ، بچه مهندس 1397 ، چراغ هاي ناتمام ۱۳۹۵ ، جوانمرد ۱۳۷۵ ، گروهبان ۱۳۶۹ ، ترن ۱۳۶۶ ، شير سنگی ۱۳۶۵ ، تاراج ۱۳۶۳ ، سناتور ۱۳۶۲ ، شيلات ۱۳۶۲ ، بوی گندم ۱۳۵۶ ، ماهی ها در خاك می ميرند ۱۳۵۶ ، و ... .
برخی فیلم هایی که مدیریت فیلمبرداری آن ها را به عهده داشته عبارتند از: فيلسوفهای احمق ۱۳۹۴ ، همه چی آرومه ۱۳۸۹ ، شكارچی شنبه ۱۳۸۸ ، شبی در تهران ۱۳۸۶ ، گيس بريده ۱۳۸۵ ، محاكمه ۱۳۸۵ ، تله ۱۳۸۴ ، شاهزاده ايرانی ۱۳۸۴ ، تردست ۱۳۸۳ ، سالاد فصل ۱۳۸۳ ، شوريده ۱۳۸۳ ، تارا و تب توت فرنگی ۱۳۸۲ ، رنگ شب ۱۳۸۰ ، شيفته ۱۳۷۹ ، جهنم سبز ۱۳۷۴ ، بندر مه آلود ۱۳۷۱ ، نياز ۱۳۷۰ ، بازی بزرگان ۱۳۶۹ ، و ... .
بعضی از فیلمسازانی که در ساخت فیلم هایشان آن ها را همراهی کرده است عبارتند از : علیرضا داودنژاد ، کامبوزیا پرتوی ، امیر قویدل ، حسن هدایت ، محمدعلی سجادی ، ایرج قادری ، سیروس الوند ، فریدون جیرانی و ... .
حسین ملکی به عنوان عکاس در فیلم های مطرح زیادی فعال و موفق بوده است و برای عکاسی فیلم «ریحانه» در سال 1369 موفق به دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شد.
فقدان او را صمیمانه به خانواده محترمش ، اعضاء انجمن فیلمبرداران سینمای ایران ، همکارانمان در انجمن صنفی عکاسان ، اهالی و دوستداران سینما تسلیت می گوییم.