Электроинструмент Makita по низким ценам
knee surgery
cinema-book- year-8

هشتمین جشن کتاب سال سینما

     این دوره از جشن کتاب سال سینمای ایران که به دبیری خسرو دهقان برگزار شد را هفت داور متشکل از ، لیلا ارجمند ، مازیار اسلامی ، حسن حسینی ، حسن خجسته ، ناصر صفاریان ، فتاح محمدی و علیرضا محمودی ؛ با مشاوره ، مهرزاد دانش و  اصغر یوسفی نژاد ، داوری کردند. نماینده داوران حسن حسینی ، بیانیه ایشان را بدین شرح قرائت کرد:

«با نام و یاد آفریننده زیبایی

     در سالی که گذشت ، هیئت داوران هشتمین دوره کتاب سال سینمای ایران نشانه های بیم و امید را یک سان در عرصه انتشار کتاب های سینمایی شاهد بودند. همان طور که گرایش روز افزون جوانان علاقمند و پرشور به تالیف و ترجمه آثاری در این حیطه نوید بخش و غرور آفرین می نمود،بعضی آشفتگی ها ، بی نظمی ها و کم دقتی ها ، گاه موجب دلسردی و حتی نگرانی بود.

     جای خوشوقتی است که در این سال رویکرد حمایتی مد نظر داوران با کمک خانه سینما و دفتر امور چاپ و نشر معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در ابعادی تازه و بی سابقه جامه عمل پوشید.

     اما با وجود اشتراک نظر داوران در حمایت از روند تالیف و ترجمه کتاب های سینمایی ، بی شک ها ضعف ها و آسیب ها در این عرصه را هم نمی توان نادیده انگاشت. معایب و ایراداتی چون نبود ویراستاری علمی و حرفه ای در حیطه ترجمه ، یا تقلیل یافتن پژوهش به تاریخ شفاهی و گفتگو و بی توجهی به رعایت موازین آکادمیک در حوزه تالیف.

     هیئت داوران ضمن ارج نهادن به تلاش های همه کوشندگان این عرصه ، وظیفه ای جز نقد سختگیرانه متون برای خود نمی شناسند. بدیهی است که نه آن آسیب ها و ایرادات اهمیت شور و تلاش مولفان و مترجمان را در سایه قرار می دهد و نه آن انرژی و سختکوشی پوشاننده این ضعف هاست.

     در پایان ، گذشته از شکوه ها و گلایه ها ، آن چه می ماند ، امید است ، امید به حمایت هر چه بیشتر سازمان های مردم نهاد چون خانه سینما و نهادهای متولی فرهنگ چون وزارت ارشاد از کتاب و کتابخوانی ، امید به گسترش کمی و کیفی عرصه نقد و داوری کتاب های سینمایی و مهم تر از همه ، امید به جوانانی که این عرصه را ، به ویژه در شرایط اقتصادی دشوار کنونی ، که اهل فرهنگ بار آن را بیش از سایر اقشار بر دوش خود احساس می کنند ، با تلاش های عاشقانه شان زنده نگه داشته اند.»

     در بخش تالیف نامزدها عبارت بودند از:

1-  روزگار فرخ / سعید نوری/ نشر روزبهان

2-  سینما سوزی/عباس بهارلو/ نشر قطره

3-  فیلم به مثابه فلسفه/ صالح نجفی /نشر لگا

     در این بخش ، لوح تقدیر هشتمین دوره جایزه کتاب سال سینمای ایران به  عباس بهارلو برای تالیف کتاب سینما سوزی ؛ و تندیس هدهد زرین و جایزه بهترین تالیف به صالح نجفی برای مجموعه فیلم به مثابه فلسفه اهدا شد.

 

     در بخش ترجمه نامزدها عبارت بودند از:

1-  قاب زدایی ( جستارهایی در باب نقاشی و سینما)/ ترجمه مهدیس محمدی/ نشر علمی و فرهنگی

2-  سینما و تاریخ/محمد تهامی نژاد /نشر علمی و فرهنگی

3-  درک تئوری فیلم/رحیم قاسمیان/ نشر واحه

4-  گفت و گوی دوراس؛ گدار/ قاسم روبین/ نشر مرکز

5-  عباس کیارستمی و فیلم- فلسفه / صالح نجفی /نشر لگا 

     در این بخش ، لوح تقدیر بهترین ترجمه به رحیم قاسمیان برای ترجمه  کتاب « درک تئوری فیلم » ، و تندیس هدهد زرین و جایزه بهترین ترجمه  به مهدیس محمدی برای کتاب «قاب زدایی/ جستارهایی در باب نقاشی و سینما» اهدا شد.

 

     در ادامه مراسم ، جایزه ناشر برتر به انتشارات افراز ؛ ( اعظم کیان افراز) ، و جایزه ویژه‌ هیأت داوران به خاطر یک عمر تلاش در عرصه نگارش متون سینمایی به محمد تهامی‌نژاد اهدا شد. و از یک عمر فعالیت وازریک درساهاکیان در حوزه ترجمه تقدیر به عمل آمد.

     همچنین خانم لادن طاهری مدیر فیلمخانه ملی  و مدیرعامل موزه سینمای ایران مورد تقدیر قرار گرفت.

 

     نکته قابل توجه آنکه ، مهرزاد دانش مدیرکل دفترامور چاپ و نشر معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، عنوان کرد که در راستای حمایت از آثار برتر حوزه ادبیات سینمایی کشور قرار است این دفتر ، از کتابهای برنده ، 300 نسخه ، و از کتابهای نامزد ، 200 نسخه خریداری کند و در اختیار کتابخانه ها قرار دهد تا در ارتقاء فرهنگ سینمایی موثر واقع شود.

پرینتایمیل

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

کپی رایت @ تمام حقوق مادی و معنوی این سایت در اختیار انجمن فیلمبرداران سینمای ایران است . استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع ، بلامانع است.